Колеги, чудя се какво сте ги захапали тези километри. Дали са реални или не са. Мисля, че всички са с ясното съзнание, че купувайки си кола настаро( или по точно втора употреба) то тя е карана. Малко са хората които купуват коли за да си ги гледат в гаража или на двора. Щом според критериите на купувача колата е в добър вид има ли значение дали е на 160к , 260к или 360к. Ако колата се окаже наистина читава и новия собственик се грижи в нормални граници за нея, то всичко друго е без значение. Знам, че може да се изнесе една двучасова лекция за предимствата на малкото навити километри и недостатъците на многото навити километри, но като цяло кола на 360к може да е в много по добро състояние от кола на 160к - това го казват дори и колеги които се занимават с ремонти. Така че, свястна кола, като цяло е сбор от компоненти и детайли които дълго време работят без повреда.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помагайте с покупката
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщениеКолеги, чудя се какво сте ги захапали тези километри. Дали са реални или не са. Мисля, че всички са с ясното съзнание, че купувайки си кола настаро( или по точно втора употреба) то тя е карана. Малко са хората които купуват коли за да си ги гледат в гаража или на двора. Щом според критериите на купувача колата е в добър вид има ли значение дали е на 160к , 260к или 360к. Ако колата се окаже наистина читава и новия собственик се грижи в нормални граници за нея, то всичко друго е без значение. Знам, че може да се изнесе една двучасова лекция за предимствата на малкото навити километри и недостатъците на многото навити километри, но като цяло кола на 360к може да е в много по добро състояние от кола на 160к - това го казват дори и колеги които се занимават с ремонти. Така че, свястна кола, като цяло е сбор от компоненти и детайли които дълго време работят без повреда.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Само да вметна, че моята е Септември 2005 година, внесена е Октомври 2011, от официално представителство на Алфа в .. сега не помня кой град беше, пича карал докато държи колата, хвърлил и купил нова. Нашият търговец отишъл и купил колата за да я продаде за почти новаТа каква ми е основната мисъл... Километража ми показва 148 000, а "забравена" бележка за смяна на масло показва че е сменяно пролетта на 2011 на 258 000км. Което си прави точно по 50 000 км. на година. И бай италианец въобще не си е играл да сменя нещо по окачването забелязах, защото дадох 2000 лв. да го възтановим. И още не знам какво не е правил както трябва, хубаво че само пет години я е мъчил
Та, като се купува 10 годишна кола, трябва да сме наясно че цифри около 350 000 км. са силно оптимистични...AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
-
Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщениеТа, като се купува 10 годишна кола, трябва да сме наясно че цифри около 350 000 км. са силно оптимистични...
Аз например въртя средно по 10К годишно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщениеТа, като се купува 10 годишна кола, трябва да сме наясно че цифри около 350 000 км. са силно оптимистични...Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри
Comment
-
Като почнете и вие с тези километри,ами аз какво да кажа като моята си я купих преди 3 години на 364000км реални(при диагностиката се установи че човека не беше въртял километража...) и съм сигурен в нея като в никоя друга кола че за където и да тръгна няма да имам проблем.В момента показанието на километража хич не ме интересува, тъй като съм разбрал че не километрите са от значение а поддръжката и произхода на автомобила от втора ръка.Между другото тъй като през зимата имах едни приключения със скъсани подгревни свещи и от там аха да се стигне до сваляне на глава, нещо което аз абсолютно игнорирах като вариянт. Докато се търсеше алтернатива за вадене на свещите , аз се поогледах за друга 166-ца в mobile.de и autoscout24.de и честно да ви кажа под 1800 евро беше невъзможно да се намери нещо което да се докара на собствен ход.Реално 4600 лв е минимума за автомобил който да се паркира пред КАТ за регистрация.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТова в повечето случаи, за съжаление е вярно. Но има и изключения.
Аз например въртя средно по 10К годишно.)
Тук трябва да споменем и състоянието на пътищата в България, инфраструктурата, също важно обстоятелство че повечето хора са наврени в грозни гета, наречени "квартали", които от икономически съображения са близо до централните части на града и нямат кой знае какъв километраж да "цъкат" до работа.
Прибавяме цените на бензин/дизел, особено отнесено към доходите и на последно място - липсата на свободни средства за летни пътешествия по Европа.
Съвкупността от тези фактори оформят нашето разбиране за - "годишен пробег".
И ако за нас е нормално да минаваме по 10 000 или 20 000 км. на година, то за белите страни откъдето купуваме своите возила е нормално например да минават по 50 000 - 100 000 км. годишно.
Аз например си минавам между 60 000 и 80 000 км., защото работата ми е такава и трябва да си я върша с личната кола. Като прибавим поне една почивка в Гърция, два-три пазара в Стамбул и 3-4 ходения до родата в Одеса и като капак - 5-6 обучения в София - ето ти "годишен пробег"AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
-
Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщениеТи въртиш по 10 000, или това е 830 км на месец или 26 км. на ден. Значи или не ти е основна кола или имаш служебна или си баба/дядо на 75 години и ходиш до магазина с нея (майтап, да не се обидиш)
Тук трябва да споменем и състоянието на пътищата в България, инфраструктурата, също важно обстоятелство че повечето хора са наврени в грозни гета, наречени "квартали", които от икономически съображения са близо до централните части на града и нямат кой знае какъв километраж да "цъкат" до работа.
Прибавяме цените на бензин/дизел, особено отнесено към доходите и на последно място - липсата на свободни средства за летни пътешествия по Европа.
Съвкупността от тези фактори оформят нашето разбиране за - "годишен пробег".
И ако за нас е нормално да минаваме по 10 000 или 20 000 км. на година, то за белите страни откъдето купуваме своите возила е нормално например да минават по 50 000 - 100 000 км. годишно.
Аз например си минавам между 60 000 и 80 000 км., защото работата ми е такава и трябва да си я върша с личната кола. Като прибавим поне една почивка в Гърция, два-три пазара в Стамбул и 3-4 ходения до родата в Одеса и като капак - 5-6 обучения в София - ето ти "годишен пробег"Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщениеАко въртиш толкова километри според мен много по целесъобразно е да караш нова кола на лизингАко ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщениеТи въртиш по 10 000, или това е 830 км на месец или 26 км. на ден. Значи или не ти е основна кола или имаш служебна или си баба/дядо на 75 години и ходиш до магазина с нея (майтап, да не се обидиш) ...........
Живея и работя в центъра. До работа стигам пеш за 20 минути. А винаги, когато времето е хубаво се придвижвам с велосипед.
И не можеш да си представиш, колко щастлив се чувствам затова, че не ми се налага всеки ден да вися в задръстванията, да търся място да паркирам........
Колата основно ползвам в моментите на отдих, през почивните дни. По време на лятната почивка навъртам едни 2 - 3К и това е.
А относно начинът на живот в белите страни - вярно е това, че много хора живеят изминавайки ежедневно големи разстояния, но особено в големите градове ясно се забелязва стремежа на хората по възможност да НЕ ползват возилата си в града.
Докато тук много често се забелязва типично нашенския манталитет да ходим за закуски с колите си.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:14.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Няма "бяла" държава, в която е нормално годишния пробег да е 50-100к километра.
Това са митове.
Една кола е на толкова километри, колкото е навъртял нейния собственик. Това не зависи в коя държава се намира.
gorbi, виж, че сам си противоречиш. Работиш по цял ден с колата ти и минаваш по 60-80к километра. Или викаш, ако един в нормална, "бяла" държава ходи до работата си с кола ще изминава средно по 300 километра на ден?
Замисли се малко. Средния пробег на един бакшиш, който по цял ден обикаля е под 100к на година...
ААА, сетих се, средно статистическата работа в "белите" държави е да си бакшишLast edited by BO; d.m.y г., 14:57.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеЩо? Да се вържеш с безумен договор и да плащаш лихви? И то за кола, която ще е голям компромис с удобството. По-добре някое и друго ремонтче в повече, но не лизинг.Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
Comment